d

Emlékkönyv Kocsis Sándorról!

Emlékkönyv Kocsis Sándorról!

Hazatért a legenda! Emlékkönyv Kocsis Sándorról!

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány gondozásában ismét megjelent Schlegel Oszkár Kocsis Sándorról, az Aranycsapat játékosáról szóló, “Volt egyszer egy csatár” című könyve.

A Régi Sipos Halászkertben tartott hivatalos könyvbemutatón Grosics Gyula azt mondta, bízik abban, hogy Kocsis ás az Aranycsapat neve ezer év múlva is szépen cseng Magyarországon. Kocsis Sándort pénteken temetik újra a Szent István Bazilikában.

“Jó gyerek volt” – így emlékezett Kocsis Sándorra az egykori játékostárs, Grosics Gyula.

– Sanyi páratlan fejjátékával, és rendkívüli rúgótechnikájával kiemelkedett a futball világából. Az, hogy Barcelonában is sztár volt, mindent elmond róla. Sajnos, utolsó találkozásunk alkalmával már szomorúnak láttam, akkor már beteg volt, alig ismert meg. Aztán jött a lesújtó hír a haláláról…

– Az, hogy Sanyi most hazatér, szimbolikus jelentőségű. Most újra, együtt vagyunk mindannyian – tette hozzá meghatóan a Nemzet Sportolója.

Az Aranycsapat másik élő legendája, Buzánszky Jenő is kiemelte: Kocsis hazatérésével újra együtt van a nagy generáció.

– Akik kimentek külföldre, kint is megmaradtak magyarnak. Tudom, Kocsis végakarata az volt, hogy magyar földben pihenjen. Ez most végre teljesül, az Aranycsapat pedig együtt van életben, halálban, mindörökké!

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány emlékkönyvvel tiszteleg Kocsis Sándor előtt. A hiánypótló, “Volt egyszer egy csatár” című kiadványt Grosics Gyula, az alapítvány tiszteletbeli elnöke, és Buzánszky Jenő az alapítvány kuratóriumi elnöke mutatta be a hazai sajtónak. Perutek János, a könyv szerkesztője azt mondta, abban bízik, hogy a nagyközönség olyan szeretettel fogadja a könyvet, amilyen szeretettel ők gondozták a legenda emlékét.

A könyvbemutatón Kolláth József, az Aranycsapat Öröksége Alapítvány főtitkára kiemelte: a kiadvány megjelentetése után az alapítvány továbbra is azon dolgozik, hogy mielőbb felépülhessen a Magyar Labdarúgás Múzeuma, amely méltó emléket állít majd a honi labdarúgásnak.

A könyv megvásárolható:

Közvetlenül az alapítványtól utánvétellel: info@aranycsapatalapitvany.hu emailen és az  Albert Flórián Stadion, 1091 Budapest, Üllői út 129. szám alatti Fradi Shopban személyesen.

a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090